Dit ben ik

Mijn naam is Ingrid Bakker en ik woon in Zorgvlied. Ik ben 55 jaar jong, getrouwd en heb een passie voor tuinieren en koken. Onze 2 volwassen kinderen wonen in Berlijn en Amsterdam. Onze pony’s, kippen en poes wonen gezellig bij ons in de achtertuin.

Al 30 jaar sta ik voor de klas en heb ik in die jaren veel verschillende dingen gedaan ter afwisseling en aanvulling.

De afgelopen 12 jaar ben ik als zzp’er werkzaam met als specialisatie hoogbegaafdheid en sociale weerbaarheid.

Ingrid Bakker

Internationale ECHA opleiding

Na het met veel plezier afronden van de Internationale ECHA opleiding (European Council for High Ability), aan de Radboud universiteit in Nijmegen, heb ik ervaring opgebouwd in het opzetten en begeleiden van plusklassen, zoals mijn naschoolse Talentenklas, én het individueel begeleiden van hoogbegaafden.

De laatste jaren ligt de nadruk vooral op het uitvoeren van didactisch onderzoek en in het begeleiden van (uitzonderlijk) hoogbegaafden, dubbele diagnoses (o.a. autisme spectrum) én (potentiële) thuiszitters. Ik geef advies en begeleiding aan leerkrachten en scholen.

Regiocoördinator

Ik ben regiocoördinator Noord- Nederland bij het Steunpunt Omgaan met Pesten. In mijn coördinerende rol zorg ik voor korte lijnen tussen onze trainers in het noorden van Nederland en organiseer ik regelmatig intervisie bijeenkomsten. Daarnaast begeleid ik kinderen met weerbaarheid trainingen, en ik begeleid scholen bij gedragsproblematiek in de klas en het opzetten van anti-pest beleid.

Mijn talenten

Mijn kracht ligt in een persoonlijke benadering en een luisterend oor. Respect voor eenieder en samen werken aan het welzijn van uw kind vind ik heel belangrijk. Het bieden van maatwerk staat bij mij hoog in het vaandel.